El diari 'Ara' neix amb la voluntat de mantenir-se al marge de pressions polítiques i econòmiques


  • Comparteix:

El diari 'Ara' pretén mantenir-se independent de les pressions polítiques i econòmiques. Ho ha dit a Cugat.cat el periodista santcugatenc i accionista del mitjà Xavier Bosch, a falta d'una setmana i mitja perquè esdevingui una realitat. L''Ara' neix com el primer diari en català del segle XXI pensat estrictament com un mitjà multiplataforma i afronta el repte de convertir-se en la nova capçalera de la premsa a Catalunya amb optimisme.

El nou mitjà multiplataforma en català, l''Ara', neix ple de bones intencions. Opta per la qualitat, l'excel·lència, el rigor i l'autoexigència periodística com a elements centrals de la seva redacció, i ideològicament pretén reservar la seva independència i mantenir-se al marge de les pressions polítiques i econòmiques que pateixen els mitjans de comunicació. Tot i això, el periodista santcugatenc Xavier Bosch és conscient que no és una tasca fàcil.

Xavier Bosch

Durant els primers anys hem de mantenir la nostra independència. Però els interessos i les pressions sempre hi són.




Bosch ha assegurat que el diari intentarà mantenir el rigor, l'ètica periodística i la llibertat d'informació i ha fet referència a l'accionariat del diari, format per diversos periodistes de renom, que, segons Bosch, és garantia de la independència del mitjà.

El periodista i accionista del mitjà considera que, malgrat l'ampli ventall de diaris que formen el panorama de la premsa en català, l''Ara' hi té un forat.

Xavier Bosch

La competència ja sabíem que existia, però creiem que per generació i per ganes ens toca ser-hi.


L''Ara' neix com el primer diari en català del segle XXI pensat com un mitjà multiplataforma. D'aquesta manera, la informació podrà consumir-la el lector de dues maneres diferents. D'una banda, amb un tractament ràpid a través del diari a la xarxa, i de l'altra, amb un tractament més extens per aquells a qui els agradi llegir el diari de manera tradicional. Per al periodista Xavier Bosch, el futur del periodisme i dels mitjans de comunicació passa pels formats digitals.

El diari 'Ara' esdevindrà una realitat el proper 28 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.