Sant Cugat serveix de referent per la instal·lació de mecanismes d'estalvi energètic


  • Comparteix:

El dtor general d'Energia, Albert Mitjà i l'alcalde.

El dtor general d'Energia, Albert Mitjà i l'alcalde.

D'aquí al 2010 totes les escoles de Catalunya incorporaran sistemes de captació d'energia solar seguint l'exemple de l'ordenança municipal que, en aquest sentit, aplica, de manera pionera, Sant Cugat. Així ho ha anunciat el director general d'Energia durant la inauguració de la Primera Trobada de la Xarxa d'Escoles Solars de Catalunya que s'ha celebrat a l'IES Arnau Cadell.

A dia d'avui hi ha 70 escoles a tot Catalunya que disposen d'instal·lacions solars per la producció d'electricitat i aigüa calenta. L'objectiu és que, a partir d'ara, tots els centres escolars incorporin, en el seu projecte arquitectònic, instal·lacions per la captació d'energia.

Segons ha explicat el director general d'Energia, Albert Mitjà, es vol seguir l'estel·la de Sant Cugat que, de manera pionera aplica, des de fa un any, dues ordenances per promoure l'ús d'energia solar en habitatges nous i equipaments municipals:

Albert Mitjà

Volem fer com Sant Cugat que ja disposa d'una ordenança, el que vol dir que de manera obligatòria s'han d'incloure sistemes de captació solar.


Durant la inauguració de la primera trobada de la Xarxa d'Escoles Solars de Catalunya que es fa a l'Arnau Cadell, l'alcalde ha explicat que dins l'estret marge de maniobra que té l'administració local, cal buscar camins per extendre i potenciar les energies sostenibles:

Lluís Recoder

Les emissions de CO2 a latmosfera és un problema mundial i s'escapa de les atribucions d'un ajuntament. Però com administració local mirem d'aplicar mesures d'estalvi.


Durant aquesta primera jornada s'ha presentat també la segona edició del concurs 'El recorregut de l'Energia' que l'any passat va comptar amb la participació de 23 escoles d'arreu de Catalunya. L'objectiu és ensenyar als infants el procés d'obtenció de l'energia i la importància de la seva conservació. Mestres i docents de diferents poblacions catalanes han compartit estratègies i materials per extendre l'estalvi energètic entre els escolars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.