Isabel Terraza: 'És la protesta massiva més gran de la història de la lluita sahrauí'


Temes relacionats

Els dos activistes del Sàhara Occidental ja han passat la nit a Sant Cugat (19/nov/10)

La UE vol que el Marroc exclogui les aigües del Sàhara de l'acord pesquer (18/nov/10)

Tots els partits locals condemnen l'atac al poble sahrauí, tot i el silenci dels governs català i espanyol (16/nov/10)

Els dos activistes santcugatencs, els últims que resten a Al-Aaiun a l'espera d'una 'evacuació segura' (15/nov/10)

La CUP creu que gran part de la culpa de la situació actual del Sàhara és de l'Estat espanyol (13/nov/10)

El CASC condemma els atacs del Marroc al Sàhara Occidental (13/nov/10)


  • Comparteix:

Antonio Velázquez i Isabel Terraza

Antonio Velázquez i Isabel Terraza

L'activista santcugatenca pro-sahrauí, Isabel Terraza, assegura que la situació actual del Sàhara Occidental 'és la protesta massiva més gran de la història de la lluita sahrauí per reclamar els seus drets al món'. Ho ha dit en declaracions a Cugat.cat, on ha destacat la unitat del 'poble oprimit' i s'ha compromès a continuar difonent i denunciant els actes del que considera un 'genocidi' per part del govern marroquí.

La ciutat d'Al-Aaiun continua en estat de setge. Després de dues setmanes del desmantellament del campament de protesta a Al-Aaiun, els cooperants Isabel Terraza i Antonio Velázquez ja han tornat a Catalunya. Els santcugatencs han titllat la situació al Sàhara Occidental d''atac brutal contra la població civil' per part de les autoritats marroquines i han denunciat les 'falses declaracions' del govern del Marroc on asseguraven que 'havien avisat abans d'atacar'.

Malgrat la distància, els cooperants continuaran mantenint el contacte amb el territori assetjat, i difonent i denunciant el 'genocidi'. Són declaracions d'Isabel Terraza per Cugat.cat.

Isabel Terraza

Farem tot el que estigui en les nostres mans perquè s'intervingui. Continuarem pressionant els governs i la comunitat internacional perquè condemnin.


Terraza ha destacat que el bloqueig informatiu que exerceix el govern del Marroc és per 'amagar les atrocitats que s'estan duent a terme al Sàhara Occidental' i ha criticat el paper del govern espanyol en el conflicte. Segons ha assegurat, 'l'Estat espanyol és culpable de les violacions dels drets humans del Marroc i les està permetent' en optar per no posicionar-se sobre el conflicte. El delegat del Front Polisario a l'Estat espanyol també s'ha pronunciat al respecte i ha explicat que la complicitat i el silenci de la comunitat internacional anima el règim de Mohamed VI a continuar violant els drets humans. A més, ha avisat que 'podria anar a la guerra contra el Marroc', ja que té 'prou homes, armes i voluntat'.

La cooperant santcugatenca, a més, ha destacat la unió que es viu el poble del Sàhara Occidental en moments tan crítics com el que està vivint el territori ocupat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.