L'Ajuntament posarà en marxa un programa pilot d'enllumenat amb energia solar fotovoltaica


  • Comparteix:

S’instal·laran 6 fanals en els que s’incorporarà un mòdul fotovoltaic de 110 Wp de potència.

S’instal·laran 6 fanals en els que s’incorporarà un mòdul fotovoltaic de 110 Wp de potència.

L'ajuntament engegarà un programa pilot d'estalvi energètic consistent en la instal·lació de fanals fotovoltaics al Parc del Pla del Vinyet. Si el projecte té èxit, es preveu estendre la mesura a la resta d'enllumenat de la ciutat dins la política municipal per promoure les energies renovables.

L'equip de govern s'ha posat com a objectiu reduir la tarifa elèctrica que paga la ciutat i alhora promoure i estendre les energies renovables al municipi. Amb aquesta voluntat, l'equip de govern impulsarà en els propers mesos mesures d'estalvi d'energia com ara la instal·lació, de manera experimental, de 6 fanals fotovoltaics de connexió a xarxa.

L'alcalde ha explicat que aquesta mesura permetrà reduir la despesa i alhora disminuir l'emissió de gasos contaminants:

Lluís Recoder

És una prova pilot que volem extendre a tota la il·luminació de Sant Cugat en aquesta política de rebaixar el cost per la ciutat de manteniment de l'enllumenat públic.


D'altra banda, a partir d'ara, també s'aplicaran mesures de construcció sostenible en els nous plans parcials urbanístics. Aquestes ordenances, que es faran arribar als promotors, pretenen establir mesures d’estalvi d’aigua i energia, i fomentar l’ús de materials constructius respectuosos amb l’entorn.

Altres mesures dins aquesta política mediambiental són la inclusió de sistemes d’aprofitament d’energia solar tèrmica a totes les escoles públiques del municipi, i la participació en el naixement d'un consorci format per 15 ajuntaments que, a l'igual que Sant Cugat, tenen ordenança d’energia solar aprovada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.