Sant Cugat, capdavantera en el compostatge casolà


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb 500 compostaires i una llista d'espera de més de 600 persones en els cursos d'introducció al compostatge. Aquest fet converteix el municipi en capdavanter pel que fa a aquesta matèria. Així ho ha assegurat la tècnica de Serveis Urbans de l'Ajuntament, Imma Casajoana, durant la jornada inscrita dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que s'ha celebrat aquest dissabte.

Sant Cugat ha participat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una desena d'activitats. Les activitats de dissabte s'han centrat en els cursos d'introducció i aprofundiment al compostatge i en els horts urbans amb una participació d'un centenar de persones.

Segons la tècnica de Serveis Urbans de l'Ajuntament, Imma Casajona, l'orografia del territori converteix Sant Cugat en un municipi idoni pel que fa al compostatge casolà. Així ho demostra l'interès creixent dels ciutadans per aquesta matèria, implantada el 1999 per l'Ajuntament.

Imma Casajoana

Tenim més de 500 compostadors al municipi i una llista d'espera de 600 persones. És una pràctica aplicable al nostre municipi.



En una entrevista a Cugat.cat, Imma Casajoana ha avançat que tot i la crisi, l'Ajuntament es planteja de cara a l'edició de l'any vinent subvencionar el compostatge per la bona resposta dels assistents.

Imma Casajoana

De cara a l'any vinent volem subvencionar els compostadors segons les necessitats dels participants.



La jornada també ha servit per inaugurar la primera fira de compostatge casolà que ha tingut lloc a la deixalleria del Punt Verd de la ciutat. L'objectiu ha estat donar a conèixer els diferents tipus de compostadors que romandran al Punt Verd al llarg de l'any.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus continua al llarg d'aquests dies amb diferents activitats al Casal de Joves TorreBlanca centrats en la reutilització d'objectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.