Diversitat de reaccions a les paraules de Benet XVI sobre l'ús del preservatiu


  • Comparteix:

L'ús del preservatiu a debat després de la paraules del Papa

L'ús del preservatiu a debat després de la paraules del Papa

Diversitat de reaccions a les paraules de Benet XVI on justificava per primera vegada l'ús del preservatiu en casos concrets com la prostitució. Des del Centre Borja, aquestes paraules es consideren un apropament de la jerarquia a actituds que l'església de base ja fa temps que contempla. De la seva banda, el mossèn de parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, s'ha reservat la seva opinió fins no disposar del text complet del pontífex.

El jesuïta del Centre Borja Ignasi Salvat ha indicat que li semblen 'molt bé' les declaracions del Papa i ha justificat l'ús del preservatiu en circumstàncies extremes. Salvat considera les afirmacions de Benet XVI un avenç i un apropament amb molts sacerdots.

Ignasi Salvat

Crec que la majoria de sacerdots, en casos concrets, hi estan d'acord.


Blai Blanquer ha evitat pronunciar-se sobre les afirmacions del Sant Pare ja que encara no ha tingut oportunitat de llegir aquestes declaracions i el context en què s'han publicat amb l'atenció necessària. Tot i això, Blanquer recorda que el preservatiu no és suficient per evitar malalties.

Blai Blanquer

En el cas de la Sida és evident que cal protegir-se. En aquest cas que s'utilitzi el que calgui però cal saber que no n'hi ha prou.




Les paraules de Benet XVI justificaven l'ús del preservatiu quan hi ha risc de contagi o bé en casos de prostitució. És la primera vegada que un cap de l'església de Roma es pronuncia en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.