Executat un 65% del pressupost del Pla de Barris de les Planes


Temes relacionats

L'execució del Pla de Barris de les Planes s'avança sis mesos en el calendari previst ( 1/oct/10)

Les obres del Pla de Barris a les Planes avancen segons el calendari previst ( 9/ago/10)


  • Comparteix:

Reunió del comitè de seguiment del pla

Reunió del comitè de seguiment del pla

El Pla de Barris de les Planes ja s'ha executat en un 65% quan falten dos anys per a la seva finalització, el que suposa 2'6 milions d'euros gastats. La major part de la despesa s'ha destinat a les actuacions d'urbanització, que ja han arribat al 80% de la seva execució. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha celebrat la rapidesa amb què s'han executat les obres, però s'ha mostrat 'preocupada' perquè la Generalitat encara ha d'abonar la quantitat que li queda per pagar.

En la reunió del comitè de seguiment del Pla de Barris de les Planes celebrada aquest dimarts, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha subratllat la rapidesa amb què s'estan realitzant les obres de millora del barri. Unes paraules que han estat recollides per la delegada de Planificació Territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques, Carme San Miguel, que ha afegit que pocs municipis catalans registren aquesta velocitat d'execució.

Conesa ha fet una radiografia de quin és l'estat de les obres.

Mercè Conesa

En urbanització estem en un 80% i en altres aspectes el pla avança a un bon ritme.


El Pla de Barris, que va començar el 2008 i acabarà el 2012, té un pressupost de quatre milions d'euros. El finançament va a càrrec de l'Ajuntament i la Generalitat a parts iguals: ho avança el consistori i, a través de justificants, el govern català abona la meitat de la quantitat. La Generalitat ja va abonar els justificants que va presentar l'Ajuntament el 2009, uns 232.000 euros, però Sant Cugat encara resta a l'espera de rebre els dos que ha presentat en l'exercici actual. El consistori haurà pagat a finals d'any, en aquest sentit, 2'4 milions euros, i la Generalitat n'ha d'abonar encara 1'3 milions. Conesa s'ha mostrat 'preocupada' i San Miguel ho ha atribuït a la rapidesa d'execució de les obres, que han fet variar la planificació. Això sí, la delegada de la Generalitat ha apuntat que s'impulsarà una reforma legislativa per aconseguir que els ajuntaments puguin presentar més justificants a l'any, de manera que el pagament i l'execució d'obres estiguin més vinculats temporalment.

Carme San Miguel ha felicitat Sant Cugat pel ràpid progrés que ha tingut el Pla de Barris.

Carme San Miguel

Felicito Sant Cugat per estar desenvolupant tan ràpid el Pla de Barris.


Durant aquest primer trimestre, s'arranjarà la plaça i el carrer Maria Antònia, i els carrers Calvari, Font, Nostra Senyora de l'Estrada i Llum. També es farà l'ampliació del Centre Cívic de la Creu d'en Blau, l'execució de la nova escola bressol Molí, la rehabilitació de la sala de tallers infantils d'aquest mateix espai i l'execució de les noves escales del carrer de les Tres Torres - Alexandre el Gran i del carrer Sant Ignasi - Llum. Aquesta segona fase també contempla les millores dels interiors de l'ermita, una nova parada d'autobús a la plaça del Pi i la represa dels treballs de les franges de protecció que reduiran el risc d'incendis l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.