Alexandre: 'Són els comicis més importants dels últims 30 anys'


  • Comparteix:

L'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre considera els comicis d'aquest diumenge 'els més importants dels últims 30 anys perquè assenten la base de la Catalunya independent que la nostra generació veurà'. Ho ha dit en el marc de la conferència 'Democràcia i eleccions', en la qual també ha criticat els polítics catalans per no acordar una llei electoral pròpia que, assegura, hauria de comptar amb llistes obertes i circumscripcions més petites.

Víctor Alexandre atribueix la manca de llistes obertes a les eleccions catalanes a una cultura democràtica pobra, ja que creu que amb aquesta mesura els polítics tindrien més llibertat per decidir i més responsabilitat perquè no es podrien excusar darrere el seu partit. Als polítics els ha culpat també de no consolidar la nació catalana amb una llei electoral pròpia i ha discutit l'efecte que té actualment el vot en blanc perquè afavoreix la majoria i 'no és la voluntat de l'electorat que l'exerceix'.

El periodista santcugatenc Víctor Alexandre ha qualificat els comicis del 28 de novembre com els 'més importants' dels últims 30 anys.

Víctor Alexandre

Són els més importants dels darrers 30 anys perquè assenten les bases de la Catalunya independent que la generació actual veurem.


Alexandre creu que l'independentisme no ha crescut sinó que ha augmentat la consciència nacional del país i ha disminuït la por a reivindicar-la lliurement. Per l'escriptor, la millor opció del ventall polític actual seria la unió de les noves forces independentistes, Reagrupament i Solidaritat Catalana, que segons explica emparen el sector de la societat que s'ha sentit orfe quan ERC els ha decebut. Tot i això, no veu que aquest sentiment s'acabi traduint en més diputats independentistes perquè molts dels vots dels republicans 'se'ls emportarà CiU'.

Víctor Alexandre ha fet aquestes reflexions a la conferència 'Democràcia i eleccions' que han organitzat els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.