Una església a Valldoreix, en situació irregular des de fa 10 anys


  • Comparteix:

Imatge aèria de Valldoreix

Imatge aèria de Valldoreix

L'església protestant de Valldoreix funciona en situació irregular des de fa 10 anys, ja que no disposa de llicència d'activitat ni de primera ocupació. A més encara està pendent d'aprovació definitiva el pla urbanístic impulsat pels promotors. En aquest context, l'EMD de Valldoreix ha sol·licitat a la Generalitat la caducitat del pla perquè es torni a tramitar i preveu atorgar la llicència d'activitat al centre en breu. Per la seva banda, l'equip de govern de Sant Cugat subratlla que està esperant que els promotors de l'església facin arribar el pla urbanístic a l'Ajuntament perquè s'aprovi al ple municipal.

La responsabilitat d'atorgar les llicències d'activitat, d'obres i de primera ocupació recau en l'EMD de Valldoreix. 14 anys enrere, el centre va obtenir la d'obres, però es va quedar sense la d'activitats perquè no es va aixecar cap acta de comprovació de les instal·lacions. Ara, un cop descoberta la situació d'il·legalitat creada al 1996, l'entitat municipal ha accelerat aquest tràmit per atorgar aquest permís a l'església.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, explica el procés que seguirà ara l'organisme que dirigeix.

Montserrat Turu

Iniciarem els tràmits per a la llicència d'activitats per determinar que hi ha les condicions de seguretat necessàries per al centre.



En paral·lel, l'església no disposa de pla especial urbanístic. Aquest document està pendent de l'aprovació del ple de l'Ajuntament, perquè els propietaris encara no l'han fet arribar malgrat la sol·licitud de la Generalitat. Aquest tràmit ja havia estat aprovat anteriorment en junta de govern després d'introduir-s'hi modificacions a instàncies de la Generalitat. No obstant això, el departament de Política Territorial i Urbanisme va demanar que s'aprovés el punt de nou en forma de text refós i en sessió plenària.

El consistori, però, treu importància a aquest aspecte, ja que, segons el Pla General Metropolità, un edifici és regular i legal si compleix els paràmetres de sòl urbà malgrat no disposar del pla especial, tal com ocorre amb l'església. En aquest punt, l'EMD ha sol·licitat a la Generalitat la caducitat de l'expedient del pla per reiniciar el procés, una demanda de la qual no ha tingut constància el govern local fins l'aparició del tema a la premsa.

Per això, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, demana explicacions a Turu quan resumeix el posicionament de l'equip de govern santcugatenc.

Mercè Conesa

El pla especial està en via morta però no té res a veure amb les llicències. Demanem explicacions a l'EMD per no haver exercit les seves responsabilitats.







L'actual govern de Valldoreix va descobrir la situació il·legal de l'església a l'hora de l'elaborar un pla d'obres a una zona propera al centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.