L'església protestant nega haver funcionat de forma il·legal


Temes relacionats

Una església a Valldoreix, en situació irregular des de fa 10 anys (25/nov/10)


  • Comparteix:

Imatge àeria de Valldoreix

Imatge àeria de Valldoreix

L'església protestant de Valldoreix nega haver funcionat irregularment durant 10 anys. L'arquitecte de l'espai remarca que sempre ha complert la llei ja que, segons la legislació sota la qual es va construir el centre fa 14 anys, no calia cap llicència d'activitat. La mateixa església afegeix que compleix l'actual normativa sobre centres de culte, aprovada aquest any.

L'arquitecte de l'edifici, Ambròs Monsó, ha explicat a Cugat.cat que la llicència d'activitat no era fins ara un requisit indispensable per permetre el funcionament del centre. Per aquest motiu, Monso nega a Cugat.cat que s'hagi comès cap il·legalitat.

Ambròs Monsó

La llicència no es va demanar perquè no era un requisit indispensable per dur a terme activitats de forma correcta.


Des de la comunitat protestant de Valldoreix, Laia Carbonell atribueix a la ignorància del canvi legal el fet que l'EMD de Valldoreix i els mitjans de comunicació hagin alertat, sense fonament, de la situació irregular de l'església.

Laia Carbonell

Penso que és ignorància de la nova llei. L'EMD diu que els diaris han posat el titular que han volgut. Tinc els meus dubtes.



Des del 2010, una nova legislació, la de centres de culte, regula les condicions de seguretat que han de complir aquests espais. En el cas de llocs de culte construïts abans de l'aprovació de la llei, els propietaris tenen cinc anys de termini per posar la instal·lació al dia i fer-ho conèixer a la Generalitat, uns requisits que, segons Monsó, l'església protestant ja compleix. Precisament, la institució religiosa té previst comunicar aquest divendres el compliment dels requisits de la llei dels centre d'oració a la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.