El Premi d'Arquitectura guardona més projectes que mai en la 9a edició


  • Comparteix:

Foto de família dels premiats i organitzadors

Foto de família dels premiats i organitzadors

El Premi d'Arquitectura ha guardonat sis projectes en la seva 9a edició. Els edificis d'Esade i de Creapolis destaquen entre els premiats, juntament amb el bloc de pisos de Promusa del carrer Mar de la Xina pel seu sistema d'arquitectura sostenible. El jurat ha valorat la qualitat de les propostes d'aquesta edició com la millor dels últims anys.

El Premi d'Arquitectura, que ha guardonat els millors edificis del 2008, està dividit en les categories d'habitatges unifamiliars, plurifamiliars i dedicats a usos terciaris. En la primera categoria, s'ha premiat una casa aïllada del carrer Villà, tocant al Club de Golf. El jurat ha valorat aquest projecte, dissenyat per l'arquitecte Tonet Sunyer, per la 'rica interacció entre els dilatats espais interiors i exteriors de l'habitatge'. El conjunt de dues cases aïllades situades al Passeig d'Olabarria, entre Sant Cugat i Valldoreix, s'ha premiat per l''exquisit' ordre tant de la planta com de les façanes i de l''encertada' combinació entre els materials. Els autors del projecte són els arquitectes Santi Soto i Rafael Olcina.

El secretari de l'Associació de Propietaris, entitat organitzadora dels premis, i membre del jurat, Domènec Miquel, ha indicat que al llarg de les nou edicions celebrades la qualitat de les candidatures ha estat 'irregular' i que en els darrers anys hi havia més construcció que arquitectura. Enguany, però, Miquel destaca la qualitat arquitectònica de les obres presentades.

Domènec Miquel

Hi ha hagut un gir, aquest any hem tingut més qualitat arquitectònica que mai.


En la categoria d'habitatges plurifamiliars, s'ha concedit una menció honorífica a l'edifici de promoció pública per a joves dels arquitectes Josep Garcia i Emma Villanueva. Situat al carrer del Mar de la Xina, proper a l'escola El Pinar, aquesta edificació ha rebut el guardó per la seva voluntat de recerca d'una arquitectura sostenible i per la minimització de l'impacte de la construcció sobre el medi ambient. Tonet Sunyer també s'ha emportat un premi en aquesta categoria pel conjunt de vuit edificis del Passeig de Valldoreix per l''habilitat' en utilitzar la volumetria dispersa i l''agilitat formal' aconseguida en cadascun dels grups que constitueixen el conjunt.

El guardó per la categoria d'edificacions no destinades a habitatge ha anat a parar als edificis d'Esade i de Creapolis per integrar el desenvolupament de l'activitat acadèmica i empresarial en un únic projecte, desenvolupat en dues parts per diferents equips d'arquitectes. Joan Trias de Bes és l'autor del projecte d'Esade mentre que Ramon Sanabria i Josep Maria Casadevall són els arquitectes de l'edifici Creapolis.

Un total de 136 propostes han participat en aquesta novena edició del Premi d'Arquitectura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.