El bisbe Godayol, guardonat amb el Memorial Joan XXIII pel seu compromís amb els indígenes peruans


  • Comparteix:

El Memorial Joan XXIII ha reconegut en l'edició d'enguany la tasca del bisbe Joan Godayol, que ha dedicat la seva trajectòria professional a millorar les condicions de vida dels indígenes d'Ayaviri, al Perú. El guardó, que atorga l'Institut Víctor Seix de Polemologia i la Universitat Internacional de la Pau, valora també les actuacions de Godayol per defensar els drets dels indígenes i posar fi als conflictes de la zona a través del diàleg.

El bisbe mataroní Joan Godayol va treballar durant 30 anys al Perú per estendre l'educació de formació professional per a obrers a les zones de Lima i d'Ayaviri i va promoure també la pacificació dels conflictes al territori. Des del 2008, Godayol resideix a Catalunya i treballa amb joves membres de l'església del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo de Barcelona.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha explicat els motius pels quals s'ha escollit el bisbe Joan Godayol com a guardonat d'enguany.

Arcadi Oliveres

És una persona que s'ha preocupat molt per temes educacionals i segueix aplicant una tasca de la teologia de l'alliberament.




Els responsables del Memorial han donat a conèixer aquest dissabte a la Casa de Cultura el premiat d'enguany. A l'acte també hi ha assistit la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, que ha destacat el paper del premi santcugatenc.

Susanna Pellicer

Prestigia Sant Cugat com a ciutat de pau. Estem contents de ser una ciutat de referència.



El Memorial Joan XXIII és un guardó que reconeix aquelles persones, entitats i institucions que dediquen la seva trajectòria a preservar els Drets Humans i a resoldre conflictes mitjançant vies pacífiques. El premi és el guardó de pau més antic de tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.