Unnim dóna 30.000 euros a l'Escola d'Arquitectura per l'estalvi energètic de la nova residència


Temes relacionats

La residència de l'ETSAV pren forma (26/nov/10)


  • Comparteix:

Obres de construcció del mòdul. 
Imatge del Punt de Sant Cugat

Obres de construcció del mòdul. Imatge del Punt de Sant Cugat

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) rebrà una subvenció d'Unnim per la construcció de la residència universitària del campus de la UPC a Sant Cugat. La dotació de 30.000 euros premia la innovació en estalvi energètic de l'edifici de construcció industrialitzada i muntat per mòduls, que comptarà amb un espai al mig cobert amb una mena de galeria que regularà el consum d'energia dels 57 habitatges. L'apilament dels mòduls s'enllestirà aquest dijous i cap al febrer es cobrirà l'espai central.

El director de l'Escola Tècnica i Superior d'Arquitectura del Vallès, Joan Puigdomènech, explica el procés de construcció d'aquest tipus d'edificació.

Joan Puigdomènech

Una vegada acabat l'habitatge a fàbrica el porta un camió i es col·loca al terreny corresponent. En nou dies es fa tot l'edifici. L'element energètic s'hi afegeix després.




Puigdomènech també ha detallat que amb aquest disseny han prioritzat la qualitat ambiental i energètica. L'edifici, d'una gran rigidesa perquè està construït amb formigó, aconsegueix estalviar un 60% de l'energia que consumeix un bloc de pisos convencional gràcies a la seva ubicació estratègica i a l'alt grau d'aïllament tèrmic que té.

Des de la universitat també es volen estudiar nous tractaments del terreny, materials de construcció més lleugers però amb la mateixa resistència, i nous sistemes de generació d'energia alternativa com la biomassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.