Carme Garcia Ribas: 'Les dones vivim com si fossim convidades en un marc cultural que no és el nostre'


  • Comparteix:

La regidora Susanna Pellicer i la conferenciant Carme Garcia Ribas

La regidora Susanna Pellicer i la conferenciant Carme Garcia Ribas

'El problema és que les dones fem servir valors i esquemes de l'àmbit privat quan estem en el món públic'. Ho ha dit la professora de Comunicació estratègica de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Carme Garcia Ribas, per donar resposta a la figura desigualitària de la dona en la societat actual. Garcia Ribas creu que cal construir la cultura pública en femení per trencar amb la fragilitat de les dones, que la professora atribueix a la ubicació social.

Carme Garcia Ribas parla de la 'cultura hoste' per referir-se als rols que desenvolupa la dona dins un marc social masculí. Segons la professora de Comunicació, les dones estan marcades per una cultura de l'àmbit privat que han interioritzat i fa que apliquin valors i normes d'aquest àmbit quan accedeixen a l'esfera pública social. Aquest fenomen és la causa de la fragilitat femenina i fa que les dones visquin en un marc cultural que no les pertany.

Així ho ha explicat Carme Garcia Ribas en el marc d'una conferència que s'ha fet aquest dijous al Teatre-Auditori.

Carme Garcia Ribas

És tot un univers de violència. La dona no s'expressa des de la seva identitat.


Per solucionar aquesta problemàtica, Ribas reivindica la presa de consciència tant individual com col·lectiva, com també el compromís d'institucions i empreses de crear un poder femení.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha apostat des de l'Ajuntament per seguir conscienciant la població i posar fi a aquest fenomen.

Susanna Pellicer

Com més gent sàpiga d'aquest problema més eines hi haurà per fer-hi front. Seguirem any rere any per fer-ho arribar al màxim de gent possible.







La xerrada s'ha emmarcat dins els actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.