La Fundació Dr. Iván Mañero aconsegueix més de 20.000 euros per a projectes de cooperació


  • Comparteix:

Accions de la Fundació Doctor Iván Mañero

Accions de la Fundació Doctor Iván Mañero

La Fundació Privada Dr. Iván Mañero ha presentat l'estat dels projectes que duen a terme a Guinea Bissau davant d'unes 200 persones per ensenyar, d'una banda, la feina feta durant l'últim any, i de l'altra, tot el que encara els queda per fer. Ho han fet aquest dijous al vespre en un sopar solidari al restaurant La Masia, per aconseguir diners per continuar finançant els projectes de cooperació al desenvolupament al territori. Segons la directora de la Fundació, han recaptat entre 20.000 i 25.000 euros, amb les entrades del sopar i la subhasta solidària.

La Fundació Privada Dr. Iván Mañero neix ara fa vuit anys com una ONG dedicada a desenvolupar projectes de cooperació a Guinea Bissau i s'ha convertit, des de fa uns anys, en una fundació dedicada al món sanitari, amb especial dedicació a la infància. Treballa per tirar endavant projectes com ara construir i habilitar un hospital, engegar formació professional en el camp sanitari i fer arribar aliments a un orfenat i a una escola amb nens apadrinats.

Aquest últim any, la fundació ha tirat endavant projectes com el 'Programa de Dona a Dona', on donen facilitats de formació a les guineanes. Ruth Mañero, directora de la fundació, explica com canvia la vida d'una dona amb el seu projecte.

Ruth Mañero

En el moment en què s'ofereix una formació, un ofici i un sou digne a la mastressa d'una família canvia totalment la seva vida.


Durant el sopar també han volgut mostrar 'als padrins d'aquí què significa per a un infant de Guinea Bissau anar a l'escola i donar-los la possibilitat de voler arribar un dia a 'ser metges'', com explica Mañero. El personal sanitari també ha estat protagonista de la nit, amb l'entrega d'uns premis per reconèixer la seva tasca i posar cara a aquells que treballen al país africà. Enguany, el premi ha estat per Juan Carlos Ruíz, un celador de l'Hospital Clínic, al que s'ha volgut guardonar per haver contribuït molt activament en aportar material sanitari per als projectes de la fundació.

La Fundació Privada Dr. Iván Mañero ha recaptat entre 20.000 i 25.000 euros que destinaran a projectes de cooperació per al desenvolupament de cara al 2011.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.