Sant Cugat rep el Nadal amb l'encesa dels llums més sostenibles


  • Comparteix:

El Nadal ha arribat als carrers de Sant Cugat aquest divendres amb la tradicional encesa de llums, que per primera vegada és totalment amb enllumenat led. Aquest fet ha permès avançar la data d'inici de la il·luminació nadalenca, un fet que ha motivat els comerciants perquè els ajudarà a incentivar les vendes. Una xocolatada popular ha escalfat la panxa dels centenars d'assistents, que enguany ha estat per a tothom apta per a celíacs.

Sant Cugat engega motors per a les festes nadalenques amb la seva edició més sostenible, ja que ha instal·lat tota la infraestructura d'enllumenat led, que ajuda a reduir la despesa energètica i les emissions de CO2. La instal·lació de bombetes led va començar al 2006 i fins aquest 2010 no s'ha fet en tot l'enllumenat nadalenc. L'estalvi d'energia també ha permès avançar fins aquest divendres l'encesa dels 217.000 llums de tipus leds i no esperar fins als voltants de santa Llúcia, com era tradició.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat que l'estalvi en la il·luminació de Nadal respecte el 2006, quan es començaven a instal·lar les primeres bombetes led, és del 88% de la despesa energètica.

Lluís Recoder

L'any 2006 vam començar a fer la substitució de llums, ens estalviarem respecte llavors el 88% del cost i de les emissions de CO2.



El president de la Federació de Comerciants de Sant Cugat, Josep Lluís Galvany, també ha presidit l'acte i ha destacat els avantatges d'aquests avançaments de dates.

Josep Lluís Galvany

L'avançament és bo pel comerç perquè la gent ja comença a animar-se a comprar. Aquest és el primer any que es comença tan aviat.





La festa infantil amb xocolatada inclosa, apta per a celíacs, ha ambientat una plaça d'Octavià plena de famílies, que, tot i el fred, han sortit al carrer aquest divendres per donar la benvinguda al Nadal santcugatenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.