Una trentena d'alumnes aprenen àrab a l'escola Joan Maragall


  • Comparteix:

Moment de la classe

Moment de la classe

Una trentena d'alumnes de l'escola Joan Maragall poden, des d'aquest curs, assistir a classes d'àrab gràcies a la iniciativa de la Comissió Intercultural del centre. Souat Sebtaoui, una de les mestres que imparteix les sessions cada divendres, destaca la bona resposta dels alumnes i les ganes d'aprendre, tot i que reconeix que els és força difícil acostumar-se a la manera d'escriure i a la fonètica del llenguatge.

'El més difícil alhora d'aprendre àrab pels parlants llatins és la fonètica, perquè té sons que no existeixen ni en català ni en castellà'. La Souat Sebtaoui, mare d'un alumne del Joan Maragall i una de les mestres de les classes, ha reconegut que tant la fonètica com l'alfabet són els reptes més complicats als quals s'enfronten els alumnes d'àrab. Tot i això, ha destacat que, malgrat les dificultats, als nens 'els agrada i intenten fer-ho el millor possible'. Sebtaoui ha explicat també que el projecte va néixer, en un inici, per donar la possibilitat d'aprendre aquest idioma als nens d'origen àrab.

Souat Sebtaoui

Els nens que són àrabs podran aprendre a parlar o escriure bé. Els hem donat la oportunitat de fer-ho.


La gran resposta dels alumnes llatins per assistir a les classes els va fer obrir les inscripcions fins a arribar a una trentena de nens, des de P-3 a 4t de primària, que assisteixen habitualment a les sessions cada divendres a la tarda.

Júlia Baldó

És bastant difícil. Crec que podrem aprendre molt tots per poder parlar l'idioma si d'aquí a un temps anem a un país àrab.



D'aquesta manera, l'escola Joan Maragall i, concretament, la Comissió Intercultural, obre les portes a l'intercanvi de cultures i, més endavant, els ensenyaran els països on es parla aquest idioma i els seus costums. Tot i això, l'objectiu del curs a curt termini és que els infants coneguin l'existència de l'àrab i aprenguin a llegir-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.