Reorientar l'habitatge protegit i agilitzar el crèdit, claus per estimular el sector de la construcció


  • Comparteix:

Reorientar l'habitatge protegit als sectors més necessitats i un pacte entre administració i entitats bancàries per millorar l'accés al crèdit són les claus per revitalitzar el sector de la construcció. Aquestes són les qüestions que la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha posat sobre la taula en el debat al voltant del futur del sector de la construcció organitzat pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) aquest dimecres. La principal conclusió de la trobada és la necessitat de trobar fórmules per estimular la creació d'obra nova.

La caiguda de preus de l'habitatge fa necessari, segons Conesa, que les promocions protegides es reorientin als sectors socials que no poden accedir al mercat per adquirir una llar. La responsable de l'àrea de Territori destaca que aquest plantejament ha d'anar de la mà d'una agilització en l'accés al crèdit per a les famílies que volen comprar un habitatge.

Mercè Conesa resumeix els eixos que han de guiar les polítiques d'habitatge en el futur.

Mercè Conesa

Cal reorientar l'habitatge protegit als sectors més necessitats. També és necessari demanar un millor accés al crèdit.




El debat, celebrat a la seu del col·legi, ha comptat amb la participació de la secretària d'Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla; la directora del departament de Direcció de negoci immobiliari de Banc de Sabadell, Anna Ribalta; el catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB, Josep Oliver; el president de la Comissió de la Construcció de la Cambra de Comerç de Barcelona, Néstor Turró, i el degà del col·legi d'arquitectes, Lluís Comerón.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.