Sant Cugat se suma avui al 'Posa't la gorra' amb una festa al zoo de Barcelona


  • Comparteix:

Anterior celebració de l'esdeveniment

Anterior celebració de l'esdeveniment

Sant Cugat se suma aquest dissabte a la iniciativa 'Posa't la gorra', que organitza cada any l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Com cada any la jornada festiva, dirigida a sensibilitzar la societat i a fer-la coneixedora del càncer infantil per normalitzar la malaltia, es fa al Zoo de Barcelona.

La diada serveix per ampliar i potenciar la base social de l'entitat, així com recaptar fons amb la finalitat de pal·liar les mancances en serveis i instal·lacions. També vol aconseguir més recursos perquè les famílies amb un infant malalt de càncer puguin fer les seves activitats, cobrir les demandes actuals i garantir la seva sostenibilitat en el futur.

L'Ajuntament hi col·labora cada any fent difusió entre la ciutadania. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, explica el perquè.

Carmela Fortuny

El càncer pot afectar qualsevol dels nostres ciutadans i, per tant, tot el que puguem fer per difondre i sensibilitzar la societat ho farem.



L'objectiu d'enguany, però, és acabar l'obra de construcció de la casa del Xuklis, que tira endavant l'AFANOC, una casa d'acollida per a famílies desplaçades del seu lloc d'origen amb infants malalts que reben tractament a la capital.

La gerent de l'AFANOC, Rosa Casals, ha explicat que és el projecte que han somiat entitats i afectats des de fa 10 anys.

Rosa Casals

És una casa que acollirà 25 famílies de fora de Barcelona que necessiten tractament. Donarà intimitat a les famílies i alhora comunicació amb la resta de pares.



La gorra serà el símbol de la jornada. L'associació ha explicat que un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents malalts de càncer, el més palès, és la pèrdua del cabell. Per aquesta raó, es cobreixen el cap amb una gorra i, per això, l'AFANOC l'ha feta el símbol de solidaritat envers tots aquests infants.

La festa al Zoo de Barcelona celebra el seu 10è aniversari amb tallers infantils i una previsió de més de 8.000 visitants. En l'edició passada del 'Posa't la gorra', es van repartir unes 38.000 gorres solidàries per tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.