La crisi manté la constant creixent dels ajuts que dóna l'àrea de Serveis a la Ciutadania


  • Comparteix:

Imatge del centre de vianants de la ciutat

Imatge del centre de vianants de la ciutat

El sobreendeutament de les famílies santcugatenques és una realitat creixent aquest 2010, tenint en compte que prop del 31% de les actuacions dutes a terme en matèria de polítiques socials són de suport a l'habitatge. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, assegura que la tendència d'aquest any és similar a la del passat 2009, quan Serveis Socials va atendre un 21% més de persones respecte el 2008. També ha destacat que el perfil dels damnificats és el d'una família tradicional.

Els ajuts socials referents a l'habitatge ha estat l'àrea de Serveis Socials que més ha crescut durant aquest 2010. S'ha desplegat suport puntual pel que fa al pagament d'alguns rebuts de subministrament d'aigua, gas, i electricitat, i, fins i tot, d'algun mes de lloguer. També s'ha donat suport oferint estades temporals a residències, pensions i albergs per cobrir les necessitats d'aquells ciutadans en mala situació econòmica.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha subratllat que, tot i que és difícil identificar casos concrets, el perfil predominant dels damnificats és el d'una família tradicional.

Carmela Fortuny

El perfil dels demandants dels ajuts és de famílies de Sant Cugat de tota la vida, amb dos progenitors i fills.


Les prioritats dels pressupostos del 2010, igual que els del 2009, han estat les polítiques socials i la reactivació de l'activitat econòmica. És en aquest sentit que el consistori va crear, el maig passat, un mecanisme interinstitucional per a la prevenció de processos de desnonament, coordinat també amb l'empresa municipal Promusa.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania ha recordat que la via per accedir a aquests ajuts és trucar al telèfon genèric de l'Ajuntament (93.565.70.00), demanar per Polítiques Socials i concertar una visita d'acollida on un treballador social identificarà el cas, s'entrevistarà amb la família i activarà, si és necessari, les ajudes pertinents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.