Sant Cugat recupera la seva imatge habitual després de la vaga del servei de neteja


Temes relacionats

Conesa nega que l'Ajuntament hagi contractat una altra companyia per recollir les escombraries durant la vaga de TMA-Grup Sánchez ( 7/gen/11)

Els treballadors del TMA-Grup Sánchez denuncien que l'Ajuntament ha vulnerat el seu dret a vaga ( 7/gen/11)

Inici de la vaga indefinida de recollida d'escombraries de TMA-Grup Sánchez ( 7/gen/11)


  • Comparteix:

La ciutat ha recuperat la normalitat després de més de 14 hores de tasques de neteja. Els treballadors de l'empresa TMA-Grup Sánchez, encarregada de la recollida d'escombraries, han començat la retirada de residus la matinada de dissabte després de l'acord signat amb l'Ajuntament i l'empresa adjudicatària Valoriza. La vaga s'ha desconvocat un cop el consistori ha fet constar per escrit aquest divendres que mantindrà les condicions del conveni laboral dels treballadors amb el canvi de concessió.

A les cinc de la matinada de dissabte els treballadors de l'empresa TMA-Grup Sánchez han reprès els treballs de recollida d'escombraries que ha deixat un dia de vaga. Les tasques de neteja s'han allargat fins les set de la tarda, hora en què la situació s'ha normalitzat amb gairebé un 100% dels contenidors buits, segons la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

La situació ja s'ha reestablert. Gairebé el 100% dels contenidors estan buits. La imatge del municipi s'acosta a un dia normal.



Paraira també ha assegurat que els serveis de neteja han funcionat de manera excepcional i, per tant, s'han hagut de reforçar els efectius per poder fer front a l'acumulació de residus. L'afluència de gent al migdia ha dificultat les tasques de neteja que s'han vist agreujades per les festes nadalenques i per la concentració d'escombraries després de la cavalcada de Reis.

La vaga s'ha desconvocat després de l'acord signat aquest divendres entre els treballadors, l'empresa Valoriza i l'Ajuntament, que s'han compromès per escrit a mantenir 'tots els llocs de feina, la categoria laboral, l'antiguitat i el salari', d'acord amb el conveni col·lectiu.

Els representants sindicals de TMA-Grup Sánchez han assegurat que estan satisfets perquè finalment han aconseguit que el consistori es comprometi per escrit a respectar el seu conveni laboral. Ho ha explicat a Cugat.cat el membre de FST-UGT de TMA-Grup Sánchez Eusebio Arellanos.

Eusebio Arellanos

Hi havia moltes pegues per plasmar-ho amb un escrit. La signatura era una garantia.




Després de més de 14 hores de neteja Sant Cugat ha recuperat la normalitat aquest dissabte a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.