Konik-Tech treu una màquina per a la detecció precoç de la metàstasi


  • Comparteix:

Konik-Tech desenvolupa i fabrica instrumentació i equipament científic i de laboratori

Konik-Tech desenvolupa i fabrica instrumentació i equipament científic i de laboratori

L'empresa Konik-Tech, amb seu a Sant Cugat, treu al mercat una nova màquina que contribuirà a la lluita contra el càncer. Aquest equip destaca per la detecció dels processos de metàstasi de manera precoç, ja que augmenta la sensibilitat per descobrir si les cèl·lules malignes s'han escampat a altres parts del cos. Tot i que la nova màquina està pensada per utilitzar-se en el càncer de pròstata, Konik-Tech té previst modificar l'equip més endavant per aplicar-lo a d'altres tipus de càncer.

Es tracta d'un sistema que permet augmentar la sensibilitat dels tests que s'empraven fins ara per detectar les metàstasi.

El fundador i director científic de Konik-Tech, Josep Maria Gibert, ha explicat a Cugat.cat per què servirà la nova maquinària.

Josep M. Gisbert

Podem fer dues coses, diagnosticar molt abans i seguir el tractament molt més acuradament.


Segons Gibert, de moment aquesta màquina se centra en la detecció de metàstasi en càncer de pròstata perquè és més fàcil d'estudiar. Tot i això, l'empresa té previst investigar la utilització del mateix mecanisme per a la resta de càncers.

En el període 2009-2010, la companyia ha doblat les seves vendes i preveu passar dels cinc milions d'euros de facturació actuals a deu milions durant aquest any. Gisbert explica el perquè del creixement de Konik-Tech tot i la crisi.

Josep M. Gisbert

Innovar, internacionalitzar i ser molt sensibles als canvis del mercat.


Konik-Tech és una empresa especialitzada en el desenvolupament i la fabricació d'instrumentació i equipament científic i de laboratori en àmbits com la medicina i la indústria alimentària i mediambiental, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.