Konik-Tech treu una màquina per a la detecció precoç de la metàstasi

Konik-Tech desenvolupa i fabrica instrumentació i equipament científic i de laboratori

Societat

Publicat el 11/gen/11 per Quim Sala / Cristina Mont

L'empresa Konik-Tech, amb seu a Sant Cugat, treu al mercat una nova màquina que contribuirà a la lluita contra el càncer. Aquest equip destaca per la detecció dels processos de metàstasi de manera precoç, ja que augmenta la sensibilitat per descobrir si les cèl·lules malignes s'han escampat a altres parts del cos. Tot i que la nova màquina està pensada per utilitzar-se en el càncer de pròstata, Konik-Tech té previst modificar l'equip més endavant per aplicar-lo a d'altres tipus de càncer.

Es tracta d'un sistema que permet augmentar la sensibilitat dels tests que s'empraven fins ara per detectar les metàstasi.

El fundador i director científic de Konik-Tech, Josep Maria Gibert, ha explicat a Cugat.cat per què servirà la nova maquinària.

Josep M. Gisbert

Podem fer dues coses, diagnosticar molt abans i seguir el tractament molt més acuradament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Gibert, de moment aquesta màquina se centra en la detecció de metàstasi en càncer de pròstata perquè és més fàcil d'estudiar. Tot i això, l'empresa té previst investigar la utilització del mateix mecanisme per a la resta de càncers.

En el període 2009-2010, la companyia ha doblat les seves vendes i preveu passar dels cinc milions d'euros de facturació actuals a deu milions durant aquest any. Gisbert explica el perquè del creixement de Konik-Tech tot i la crisi.

Josep M. Gisbert

Innovar, internacionalitzar i ser molt sensibles als canvis del mercat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Konik-Tech és una empresa especialitzada en el desenvolupament i la fabricació d'instrumentació i equipament científic i de laboratori en àmbits com la medicina i la indústria alimentària i mediambiental, entre d'altres.