Oliveres: 'Empreses i l'Estat espanyol se salten la normativa del comerç d'armes'


  • Comparteix:

Cartell d''Armes sota control'

Cartell d''Armes sota control'

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, considera una 'molt mala notícia' que l'Estat espanyol bati els seu rècord en l'exportació d'armes. Segons un estudi de la plataforma 'Armes sota control', l'Estat ha venut durant el 2010 material bèl·lic per valor de 2.000 milions d'euros i ho ha fet a països en situació de tensió com Malàisia, l'Iran i Colòmbia, entre altres. Oliveres aposta per la conversió de la indústria militar en indústria civil per acabar amb 'aquesta situació que genera guerres'.

L'Estat espanyol hauria superat la xifra d'exportació d'armes durant el 2010, segons denuncia la campanya 'Armes sota control' impulsada per Greenpeace, Intermón Oxfam, Fundació per la Pau i Amnistia Internacional. Un estudi elaborat per aquestes entitats conclou que empreses de l'Estat espanyol podrien haver venut armament a altres països per valor de 2.000 milions d'euros, molt per sobre dels 1.346 milions exportats el 2009, si es manté la tendència dels primers sis mesos de l'exercici anterior.

L'estudi denuncia la creixent venda de material bèl·lic a països en conflicte com Malàisia, l'Iran, Colòmbia i el Marroc, entre d'altres. Oliveres ha criticat que tant empreses com el govern espanyol se saltin la legalitat internacional que impedeix vendre armes a aquesta mena de països.

Arcadi Oliveres

Són armes de segona divisió que acaben en països que estan en guerra. Tant empreses com govern se salten la normativa.




L'estudi també posa de relleu la importància que agafen els Estats Units com a destí de l'armament fabricat a l'Estat espanyol. En aquest sentit, les companyies espanyoles han venut uns 85 milions d'euros en concepte d'armes al país nord-americà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.