L'escola Thau aplica la hipoteràpia com a solució a problemes d'adaptació

Altres entitats de la ciutat, com ASDI, també utilitza aquesta tècnica

Societat

Publicat el 18/gen/11 per Núria Juanico / Quim Sala

L'escola Thau aplica la hipoteràpia per ajudar alumnes amb problemes d'adaptació a l'entorn escolar. Aquesta iniciativa consisteix en un tractament de rehabilitació que busca crear un vincle afectiu entre el cavall i l'infant. Amb la hipoteràpia, l'alumne millora la psicomotricitat i el seu estat emocional.

Tres alumnes de diverses edats de l'escola Thau practiquen la hipoteràpia per facilitar la seva adaptació en l'entorn escolar. Aquesta activitat és un tractament de fisioteràpia que posa en contacte l'alumne amb la natura i li permet establir un vincle amb el cavall, que esdevé un company d'equilibri i moviment.

El director de l'escola Thau, Ricard Bahí, ha explicat a Cugat.cat a qui va dirigit aquest tractament i la seva finalitat.

Ricard Bahí

La hipoteràpia aconsegueix que els nens impulsius o amb poca paciència aprenguin a tenir cura de l'animal i a estimar-lo.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics (ASDI) també practica aquesta iniciativa amb alguns dels seus membres perquè estableixin un vincle afectiu amb els cavalls que els beneficiï i tinguin un contacte amb l'entorn natural.