Més d'un miler de persones va rebre atenció domiciliària de Serveis Socials durant el 2010


  • Comparteix:

La majoria d'usuaris supera els 65 anys d'edat

La majoria d'usuaris supera els 65 anys d'edat

Gairebé 1.300 persones han rebut ajuda del servei d'atenció domiciliària de l'Ajuntament durant el 2010. La majoria dels beneficiaris tenen més de 65 anys i es reparteixen entre dues prestacions: el servei d'ajuda a domicili i la teleassistència.

El servei d'ajuda a domicili ofereix atenció personal, assistència a la llar i suport social per garantir que una persona o família amb dificultats pugui mantenir-se en el seu entorn social habitual. 8 de cada deu persones que han accedit a aquesta assistència tenen més de 65 anys. D'aquest percentatge, sis de cada 10 són dones.

Per la seva banda, la teleassistència consisteix en un dispositiu d'avís a distància per a persones en situació de risc social o de salut. Un total de 844 santcugatencs han disposat d'aquest aparell durant el 2010. Gairebé la totalitat dels usuaris són majors de 65 anys i, d'aquests, un 70% són dones.

La tècnica de Serveis Socials, Maria Ferrer, remarca que els usuaris dels serveis no han de tenir valorat el seu grau de necessitat segons la Llei de la Dependència. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Maria Ferrer

No cal tenir el grau de dependència valorat per la llei per accedir als serveis.


Precisament, l'àrea de Serveis Socials continua gestionant l'atenció a persones amb dificultats d'autonomia derivada de l'aplicació de la Llei de la Dependència espanyola. Des de 2008, aquest àmbit del consistori ha elaborat 1.027 plans individuals d'atenció (PIA), document que recull la prestació econòmica o servei que es prescriu al sol·licitant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.