Els Tres Tombs més lluïts


  • Comparteix:

La benedicció dels animals, el més multitudinari

La benedicció dels animals, el més multitudinari

Més d'un miler de santcugatencs s'han abocat aquest diumenge a la festivitat de Sant Antoni Abat per beneir els seus animals. La comissió organitzadora dels Tres Tombs assegura que la desfilada ha fet un salt qualitatiu gràcies a l'aposta tècnica i estètica de les escoles d'hípica de la ciutat, que han reunit prop de 150 cavalls pels carrers del centre. Mira aquest reportatge a Cugat tv

El matí apuntava fred, però ha acabat amb un seguiment de la festivitat de Sant Antoni a l'alçada de les millors ocasions. A la popularitat de la jornada, s'hi ha afegit el salt qualitatiu que han fet les escoles d'hípica, fet que ha permès assolir l'èxit de la convocatòria, segons la secretària de la comissió de Sant Antoni Abat, Rosa Díaz.

Rosa Díaz

Tenim sort que a la ciutat hi ha moltes hípiques. Ara la gent va més arreglada i fa més goig.





Per Díaz, la tradició és l'essència de la jornada. Per això, no ha faltat l'esmorzar de pagès al Pla del Vinyet, la desfilada de carrosses i cavalls per gran part del centre, a més de la benedicció dels animals a tocar del Monestir i la rebuda institucional a la plaça de Barcelona.

Entre les personalitats assistents, hi ha estat present l'alcaldessa, Mercè Conesa, que creu que la rua dels Tres Tombs és un exemple de l'ànima de poble que Sant Cugat encara conserva.

Mercè Conesa

L'esperit de poble no es pot deixar de banda i aquestes festes són fonamentals per conservar-lo.



Ha estat el moment de benedicció dels animals el que ha registrat la major afluència de la jornada. Mossèn Blai Blanquer, que ha oficiat la cerimònia a l'avinguda de Francesc Macià, considera que els Tres Tombs conserven, per sobre de tot, un simbolisme religiós.

Blai Blanquer

Tradicionalment servia per beneir els animals, però actualment serveix per recordar les meravelles de la Terra.




Més enllà de la religiositat, els participants, mascota en mà, també han subratllat que beneeixen els animals per tradició.

Assistents

Hem vingut perquè és una festa tradicional. / Ve la gent de tot el poble i això està molt bé. / L'any passat vam beneir el gos i avui el conillet d'índies.




L'organització ha ofert al vespre un ball a La Unió, on han reconegut la participació de totes les carrosses de la rua amb una copa commemorativa. Fins i tot, els participants vinguts de diferents punts de Catalunya, com Tarragona i Valls, han rebut una compensació econòmica corresponent a les despeses de transport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.