La reconstrucció d'Haití s'ha de fer treballant amb la seva societat, segons Intermón Oxfam


  • Comparteix:

Intermón Oxfam aposta per fer un treball de base a Haití per enfortir la seva societat i aconseguir que la comunitat sigui capaç de decidir quin país volen. La delegació de l'entitat a Sant Cugat ha organitzat a la Casa de Cultura una xerrada sobre Haití un any després del terratrèmol, en el marc de la Setmana de la Transparència.

El sisme que va trasbalsar la societat de Port-au-Prince ara fa un any, no va ser més que la manera que el món es fes conscient de la realitat d'Haití. Tal com ha destacat el director d'Intermón Oxfam a Catalunya, Francesc Mateu, el problema del país és històric, ja que 'l'han sacsejat terratrèmols econòmics, polítics i de deute extern, entre d'altres'. La clau de la reconstrucció és el treball amb la societat de base.

Francesc Mateu

No es tracta de reconstruir edificis, sinó de reconstruir una societat que decideixi quin país vol. Amb ells i a partir de les seves iniciatives.






La responsable de Recursos Humans (RRHH) de l'àrea d'Acció Humanitària d'IO, Sabine Amedé, també aposta per fer un treball amb la gent local.

Sabine Amedé

Enfortir la comunitat d'allà, enfortir també la política i el govern perquè la societat es vagi refent.




Segons els membres d'Intermón Oxfam, la comunitat internacional ha de fer una aposta 'més clara i sincera', ja que no hauria d'haver permés tornar a un dictador al poder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.