Mossos d'Esquadra i Policia Local treballen ara amb el mateix sistema de comunicació i gestió


Temes relacionats

Sant Cugat millora la coordinació entre els cossos de seguretat locals i catalans (23/des/10)


  • Comparteix:

Els cossos policials de la ciutat ja estan connectats a la Xarxa Rescat i al programari Sipcat de radiocomunicacions i emergències de Catalunya. Gràcies al conveni signat aquest dilluns entre l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller d'Interior, Felip Puig, les comissaries de la ciutat tindran accés a la informació de les diferents bases de dades policials de Catalunya, ara unificades en una sola plataforma. La inclusió de la comissaria de la ciutat ha de 'millorar la celeritat i la qualitat' de l'actuació policial a la ciutat, segons el conseller.

Sipcat és un programa informàtic de gestió dissenyat per optimitzar els recursos i la gestió dels cossos policials. Rescat és el sistema de comunicació complementari que pretén agilitzar la transmissió de dades i unificar en una plataforma les dades acumulades pels cossos policials de Catalunya i d'altres ens com els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i el Servei d'Emergències Mèdiques.

A àmbit local, aquest conveni millorarà la coordinació entre Policia Local i Mossos d'Esquadra, així com l'accés a la base de dades unificada. Mercè Conesa ha destacat la millora que suposa per a la ciutat.

Mercè Conesa

Aquests convenis serviran per millorar la comunicació entre les policies. Són eines per millorar els serveis a la ciutadania.


Després de la signatura del conveni, l'alcaldessa i el titular d'Interior han participat a la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat Ciutadana. Felip Puig explica les millores que suposen aquests nous sistemes tecnològics.

Felip Puig

Les diferents bases de dades policials s'integraran en una sola plataforma. Això permetrà millorar l'actuació policial.





D'altra banda, l'alcaldessa ha agraït la cooperació entre la conselleria i la ciutat en el projecte de videovigilància.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.