CAVIS i AFAB donen a conèixer les seves activitats en el Dia Mundial de l'Alzheimer


  • Comparteix:

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer, aquest cap de setmana la delegació a Sant Cuat de l'Associació de Familiars amb Malalts d'Alzheimer i la fundació CAVIS han organitzat diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania de la problemàtica de la malaltia i per assessorar els familiars dels afectats.

L'alzheimer és la demència senil més freqüent i afecta la memòria, les habilitats psicomotrius, el llenguatge i, progressivament, altres facultats. És una malaltia degenerativa irreversible que provoca un deteriorament de la qualitat de vida del malalt i del seu entorn familiar. Tant l'AFAB com CAVIS són entitats que treballen per assessorar els familiars i per ajudar els propis malalts amb mesures com l'atenció domiciliària. Per recaptar fons per l'entitat, la delegació santcugatenca de l'AFAB ha muntat una fira amb articles donats per diverses empreses del vallès i ha repartit tríptics informatius sobre la malatia. Isabel Martínez, presidenta de l'AFAB a Sant Cugat, ens explica com ha anat la jornada.

Isabel Martínez

Teníem venda de llibres sobre l'Alzheimer i s'han venut tots. Els tríptics informatius per orientar les famílies, sobre quines conductes seguir i què fer també s'han esgotat.


Per la seva banda, la fundació CAVIS ha muntat una taula informativa amb l'objectiu d'informar els ciutadans tant de la problemàtica de la malaltia com de les activitats que realitzen a l'entitat. Sota el lema "Ajudan'ns a ajudar-los", la fundació pretén sensibilitzar i educar els ciutadans davant la problemàtica de les demències i oferir ajudes a les famílies que tenen un malalt d'alzheimer a casa. Rosa Ribas, presidenta de CAVIS ens ho explica.

Rosa Ribas

Ha anat molt bé i s'hi ha apropat molta gent a buscar informació. I això és el més important per a nosaltres, informar la gent sobre les malalties degeneratives


Els santcugatencs que s'han apropat durant el cap de setmana a les parades muntades per CAVIS i l'AFAB han rebut la iniciativa molt positivament. És el cas de Rosario Martínez, que considera que la informació és bàsica.

Rosario Martínez

És bo que es doni a conèixer la malaltia i, sobretot saber que hi ha associacions que hi treballen perquè algun cop passa res en la teva família, sàpigues on anar


CAVIS ha organitzat una xerrada interactiva demà dimarts a la seva seu per tancar la celebració de la jornada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.