Recta final de la reforma del Xalet Negre, a la plaça del Coll


  • Comparteix:

Aspecte extern del Xalet Negre

Aspecte extern del Xalet Negre

El Xalet Negre, la casa modernista situada a la plaça del Coll, serà un espai per a gent d'entre 55 i 65 anys, un col·lectiu anomenat sènior. Aquest equipament, que està a punt de ser rehabilitat completament, vol donar resposta a la demanda d'aquest grup de la ciutat, segons l'equip de govern. El Xalet Negre, del qual es desconeix la data d'inauguració, també inclou unes oficines de Serveis Socials per a qüestions de gent gran, infància i família, que estan en funcionament des del mes passat.

Es tracta d'una casa modernista amb tres sales per a activitats de format més reduït, un espai multifuncional amb una aula d'informàtica i altres espais que es poden adaptar segons les necessitats de les activitats. L'equipament també compta amb les oficines dels Serveis Bàsics d'Atenció Social Primària, un equip de professionals que atendrà les qüestions de la gent gran, infància i família. Aquest servei funciona ja des de fa un mes i pretén apropar els serveis socials al barri de Sant Francesc.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, explica el perquè d'aquest nou equipament. Ho ha dit a Cugat.cat.

Susanna Pellicer

Sabem que hi ha un tipus de gent una mica més jove i amb altres interessos que no està associat a cap casal.




Per accedir a les activitats i als espais, cal tenir un carnet d'usuari que s'obtindrà de forma gratuïta al mateix local. La tècnica de Serveis Socials Raquel Coranti explica quines activitats s'hi duran a terme. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Raquel Coranti

Estem oberts a la possibilitat que la gent quan arribi ens faci les seves propostes.



El nom de Xalet Negre prové del cognom de la seva propietària, Josepa Negre, que va encarregar el 1917 la construcció del xalet a l'arquitecte modernista Eduard Maria Balcells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.