El 17% dels santcugatencs són d'origen estranger


  • Comparteix:

La població immigrant a Sant Cugat supera el 17%

La població immigrant a Sant Cugat supera el 17%

Sant Cugat té un 17'31% de població estrangera, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents al padró del 2010. El nombre d'estrangers a la ciutat ha crescut més de tres punts percentuals en l'últim any fins arribar als 14.153 habitants actuals. D'aquests, més de la meitat provenen d'Amèrica, mentre que un 32% són europeus.

Sant Cugat compta amb 81.745 habitants empadronats a la ciutat. D'aquests, 14.153 són estrangers i suposen un 17'31% de la població total santcugatenca. Més de la meitat d'estrangers, un 55%, provenen del continent americà. Per nacionalitats, els grups més nombrosos d'aquest col·lectiu provenen de Bolívia, l'Argentina i l'Equador.

Els immigrants europeus suposen un 32% de la població d'origen estranger, dels quals gairebé 4.000 persones pertanyen a països de l'Europa comunitària. Dins d'aquest grup, un 27% són francesos i un 19% són alemanys. Els estrangers procedents de l'Europa no comunitària són, majoritàriament, d'origen rus.

Amb aquestes xifres, es confirma la tendència de creixement de la població estrangera que caracteritza la dinàmica demogràfica santcugatenca dels últims anys. Des de fa una dècada, la població estrangera s'ha multiplicat per set passant d'un 4 a un 17'31%.

La situació de Sant Cugat respecte la població estrangera és similar a la d'altres municipis de la comarca com Rubí, que compta amb gairebé un 16% d'estrangers; Sabadell, que supera el 13%, i Terrassa, que té més d'un 15%. La nostra ciutat es posiciona com el municipi de l'entorn que té un percentatge més elevat de població europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.