Radars mòbils vigilaran la velocitat dels vehicles a les zones escolars


  • Comparteix:

El Pla de Seguretat Viària pretén evitar situacions com aquesta

El Pla de Seguretat Viària pretén evitar situacions com aquesta

La Policia Local comença a utilitzar radars mòbils en fase de prova al voltant de les escoles santcugatenques per controlar la velocitat en aquestes zones. Aquesta és una de les mesures previstes al Pla de Seguretat Viària de la ciutat, que s'aprovarà amb l'inici del nou mandat, d'acord amb la normativa europea que obliga totes les ciutats de més de 30.000 habitants a reduir la sinistralitat viària. L'objectiu per al 2014 és reduir els accidents mortals en un 25% a la ciutat.

Els accessos a l'escola Gerbert d'Orlach han estat la primera zona escolar on la Policia Local ha col·locat radars mòbils, visibles pels conductors, per provar el seu efecte dissuasori. Amb l'entrada del nou mandat, aquesta serà una de les mesures que s'inclourà dins del Pla de Seguretat Viària de la ciutat, que en aquests moments s'està redactant. El cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ho ha explicat a Cugat.cat.

Josep Maria Escarré

Posem el radar per comprovar si hi ha infraccions. Fas prevenció i té un efecte molt dissuasori.


L'objectiu d'aquest pla és, com marca la normativa europea, reduir en un 50% els accidents amb víctimes mortals a les carreteres de les ciutats de més de 30.000 habitants, abans del 2014. No obstant això, Sant Cugat ha registrat, en els últims tres anys, una mitjana de 1'6 morts per any en accidents de trànsit, xifres molt baixes en comparació amb altres ciutats, i per aquest motiu el percentatge a reduir és inferior, en total un 25%.

El disseny i l'adequació dels carrers i les accions policials són les dues accions imprescindibles que serviran per aconseguir aquest objectiu. Ho ha dit el director de Mobilitat a l'Ajuntament, Alejandro Martí.

Alejandro Martí

Fem una ordenació viària del municipi: posem aparcaments, estretem els carrils per reduir la velocitat dels cotxes... Volem disminuir la sinistralitat.


Segons fonts de la Policia Local, els controls d'alcoholèmia han fet que els índexs de persones implicades en accidents de trànsit que donen positiu hagi disminuït del 3'8% el 2008 al 2'4% el 2009.

D'altra banda, tot i que Escarré ha negat que existeixin punts negres a la ciutat, ha reconegut que l'avinguda de Rius i Taulet amb carretera de Rubí, la Rambla del Celler i l'avinguda Francesc Macià són vies conflictives perquè comuniquen amb el centre de la ciutat i registren una alta intensitat de vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.