El ministre de Salut del Sàhara agraeix a Sant Cugat el seu compromís amb el poble sahrauí


  • Comparteix:

El ministre de Salut Pública de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), Sidahmed Tayed, ha visitat aquest dijous el pis d'acollida per a infants sahrauís malalts que coordina l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). Tayed ha mostrat el seu agraïment a la ciutat per 'retornar el somriure i l'alegria' als que ell considera els seus fills. De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que Sant Cugat treballa, des de 1993, per millorar la vida dels nens i nenes sahrauís.

Tayed ha aprofitat la seva visita al pis d'acollida d'infants sahrauís malats per agrair a la ciutat la solidaritat que ha tingut durant aquests anys amb la societat del Sàhara, ja que ha recordat que allà és molt complicat tenir un nivell sanitari elevat. El ministre ha destacat, per damunt de tot, que gràcies a aquest projecte es pot tornar a veure alegria en els rostres d'uns nens que, fins fa poc, tenien un mal estat de salut al seu país.

Sidahmed Tayed

Trobar-me amb aquests nens recuperats, en un entorn d'equip i amb alegria. Sant Cugat ha estat de la millor manera amb el poble sahrauí en un moment tan important.




L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que Sant Cugat està agermanada des de l'any 2000 amb la Daira d'Argub, al campament de refugiats de Dakhla, a Tinduf. En aquest sentit, Conesa ha recordat que l'acollida d'infants sahrauís es va posar en marxa el setembre de 2010, però que amb SCAPS es duen a terme moltes altres activitats.

Mercè Conesa

La primera tasca era acollir infants perquè vinguessin a passar les vacances. Hem tingut molts infants vivint en família a Sant Cugat.




La presidenta de SCAPS, Neus Bosch, ha explicat que la intenció de l'entitat és continuar treballant en la mateixa línia.

Neus Bosch

El repte és que aquesta casa estigui plena d'infants i compleixi el seu objectiu.




Abans d'aquesta visita, el ministre sahrauí ha mantingut un intercanvi d'impressions amb l'alcaldessa a l'ajuntament, on ha signat el Llibre d'Honor de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.