Les parròquies de Sant Cugat estenen la mà als pagesos del Paraguai amb una iniciativa solidària


  • Comparteix:

Mans Unides actua a 60 països del món. / Font: Web de Prode

Mans Unides actua a 60 països del món. / Font: Web de Prode

Les parròquies santcugatenques han recaptat fons aquest cap de setmana per a un programa de Mans Unides dedicat a la formació dels pagesos d'un poble paraguaià. Aquest projecte, iniciat el 2009, consisteix en el seguiment, durant tot un any, de les activitats agrícoles de la regió de manera que se n'aconsegueixi una productivitat suficient.

L'arxiprestat de Sant Cugat, juntament amb el de Montcada i Reixac, destinarà els diners recaptats durant aquest cap de setmana a una iniciativa que pretén facilitar el dia a dia dels pagesos d'una comunitat paraguaiana. D'aquesta manera, les parròquies col·laboradores donen continuïtat al projecte, que es va iniciar ara fa dos anys i que va permetre atendre 60 de les 81 famílies que viuen en aquesta zona rural de San Joaquín.

El mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ha explicat l'origen d'aquesta activitat.

Blai Blanquer

Els pagesos marxen a treballar a la ciutat perquè els camps d'aquesta zona tenen poc rendiment. Mans Unides vol millorar-ne la qualitat.




Blanquer també ha detallat les accions concretes que es duen a terme amb aquest projecte.

Blai Blanquer

Finançar l'adquisició d'eines i recursos materials, oferir formació i assistència i construir magatzems on conservar la producció per comercialitzar.






Mans Unides treballa a la zona amb la fundació José Cardijn, que xifra en 43.000 euros el pressupost necessari per completar el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.