Comencen les preinscripcions per a 1.534 places públiques de P3 i 1r d'ESO


  • Comparteix:

Un dels instituts santcugatencs

Un dels instituts santcugatencs

Ja s'ha obert el període de preinscripcions als centres d'ensenyament infantil i de primària i també als instituts de secundària per al curs 2011-2012. El termini s'allargarà fins al 25 de febrer. Les preinscripcions compten enguany amb 1.025 places públiques i concertades per a P3 i 509 per a 1r d'ESO.

El procés posa a disposició 575 places públiques per a P3 i 450 concertades. Les escoles Pi d'en Xandri i El Pinar ampliaran el proper curs la seva oferta de places amb un nou grup a cada centre. L'escola Ciutat d'Alba, en canvi, passa de tenir-ne tres a dos. En el còmput final, la ciutat guanya a partir de setembre un nou grup per a P3.

Pel que fa a l'ensenyament secundari obligatori, l'oferta d'enguany de places per a 1r d'ESO és de 415 públiques i 94 als centres concertats. Els instituts Angeleta Ferrer, Pla i Farreras, i Leonardo da Vinci mantenen els quatre grups de 1r d'ESO per centre, mentre que l'Arnau Cadell amplia en un nou grup fins assolir també els quatre.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat que l'oferta al municipi continua creixent, tot i que a menys ritme que anys anteriors.

Esther Salat

L'oferta continua creixent i donant resposta a l'increment de la demanda. Anys anteriors creixia molt per sobre de l'entorn però ara s'ha alentit.



Es tracta de l'oferta de places lliures per canvi de cicle, que suposen també en la majoria de casos un canvi de centre. Les preinscripcions, que ja estan obertes, es poden presentar fins al 25 de febrer.


Es manté com l'any passat l'aplicació de 15 punts per a famílies monoparentals i nombroses. Com a novetat, tenir pares o germans exalumnes al centre donarà punts en cas d'empat. Aquest nou criteri que donarà cinc punts ha aixecat certes crítiques.

Salat s'ha mostrat partidària d'aquesta novetat, ja que només s'aplica en cas d'empat i valora la implicació de la família amb el centre.

Esther Salat

És una puntuació molt petita. Per davant passen altres barems i no és un aspecte molt vinculant.





La primera llista de barem en les preinscripcions es publicarà el 15 de març. La llista definitiva d'admesos es donarà a conèixer el 2 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.