Sant Cugat redueix un 20% les deixalles de rebuig, però continua per sobre la mitjana metropolitana


  • Comparteix:

Contenidors soterrats a la ciutat

Contenidors soterrats a la ciutat

Sant Cugat ha reduït un 20% les deixalles de rebuig durant aquest mandat, però es manté per sobre de la mitjana de l'àrea metropolitana en aquesta dada. El 2007, cada santcugatenc generava 533 quilos de rebuig a l'any i, en l'actualitat, n'aboca 400.

Durant aquests quatre anys, també s'ha incrementat la recollida de la resta de fraccions. La de brossa orgànica s'ha enfilat un 73%, la de vidre ha crescut un 16% i la d'envasos ha pujat un 102%. També han millorat les tones recollides als Punts Verds, que han augmentat un 29%. En canvi, la recollida de paper s'ha desplomat un 34% respecte fa quatre anys.

En la valoració d'aquestes dades, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, s'ha felicitat pel descens en el volum de residus de rebuig, però ha admès que encara cal treballar més.

Cristina Paraira

La dada és bona però encara hi ha coses a millorar. Hi ha elements de la ciutat i de comportaments aliens a nosaltres que fan difícil arribar a la mitjana però continuem treballant-hi.



Durant aquest mandat, s'ha estès la recollida de la brossa orgànica a tot el municipi. Això ha estat possible gràcies a la instal·lació de 400 contenidors marrons a Mira-sol, la Floresta i les Planes, i al servei porta a porta a Valldoreix. En paral·lel, es van col·locar 240 contenidors per a envasos, vidre i paper en aquests territoris. A més, va arrancar el servei gratuït de recollida de la fracció orgànica.

Altres actuacions en l'àmbit de residus durant aquest mandat han estat promoure l'ús de bolquers reutilitzables a totes les escoles bressol i la reducció de bosses de plàstic als establiments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.