Adjudicada la rehabilitació del Celler Cooperatiu


Temes relacionats

El ministeri d'Habitatge licita les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu (20/ago/10)

La remodelació del Celler Cooperatiu podria començar abans de finals d'any (23/jul/10)

El GEL valora positivament el projecte de remodelació del Celler Cooperatiu (12/nov/09)

La remodelació del Celler Cooperatiu seguirà el projecte inicial de Cèsar Martinell ( 4/nov/09)


  • Comparteix:

Projecte de rehabilitació del Celler Cooperatiu

Projecte de rehabilitació del Celler Cooperatiu

El ministeri d'Habitatge espanyol ha adjudicat les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu a l'empresa catalana Urcotex, especialitzada en la rehabilitació d'edificis i restauració de monuments. Les obres, que tenen un termini d'execució previst d'un any, podrien començar entre els mesos de març i abril. Això tindria lloc vuit anys després de l'inici dels treballs de rehabilitació i condicionament de l'edifici per convertir-se en espai cultural.

L'objectiu de la rehabilitació del Celler Cooperatiu - projectat el 1921 per l'arquitecte modernista Cèsar Martinell i declarat Bé Cultural d'Interès Local per la Generalitat - és adequar-lo com a subseu del Museu de Sant Cugat i convertir-lo en un equipament municipal polivalent. El projecte arquitectònic d'aquesta rehabilitació ha anat a càrrec de l'Ajuntament i té un cost de 490.000 euros.

Entre aquests treballs, hi destaquen diversos aspectes. Per exemple, es col·locarà paviment de vidre per deixar a la vista les restes arqueològiques. L'objectiu d'aquesta actuació és compatibilitzar la visualització d'aquestes restes amb el funcionament del Celler com a equipament.

A més, dins de l'edifici s'adequaran espais per a magatzems i serveis públics, que es dotaran amb totes les instal·lacions i subministres necessaris. Per protegir i tancar el Celler, es col·locarà una tanca perimetral subjecta a través de pilars que, en un futur, suportaran la il·luminació monumental del conjunt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.