La producció d’energia renovable anual arriba al consum equivalent de 1.500 habitatges anuals


  • Comparteix:

Creix la producció d'energia renovable a la ciutat

Creix la producció d'energia renovable a la ciutat

La ciutat va produir més de cinc milions de kilowatts per hora (kw/h) durant el 2009, una quantitat d'energia renovable que equival al consum anual de 1.500 habitatges. Aquesta xifra comporta un estalvi de 915 tones de diòxid de carboni a l'any i és un 6.300% més elevada que fa quatre anys.

Sant Cugat ha passat de produir 80.100 kw/h el 2006 als 5.045.000 kw/h el 2009. El consistori emmarca aquest augment en el pla local de lluita contra el canvi climàtic que estableix que al 2020 el 20% de la producció energètica de la ciutat provingui de fonts renovables. El director de l'àrea de Medi Ambient, Sergi Cantó, ha explicat l'abast d'aquest increment.

Sergi Cantó

Amb les energies generades al 2006, es podien abastir 23 habitatges. Amb la producció actual arribem als 1.500.




L'Ajuntament calcula que un 10% del consum energètic de la ciutat prové de fonts verdes. Des de 2002 els edificis residencials de més de vuit habitatges han d'estar equipats amb instal·lacions d'energia solar tèrmica, tal com estableix una ordenança municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.