La 4a trobada de l'escola cristiana fa una crida a les famílies per combatre el fracàs escolar


  • Comparteix:

La trobada ha girat al voltant de la família i l'escola per a l'èxit escolar

La trobada ha girat al voltant de la família i l'escola per a l'èxit escolar

La vinculació entre família i escola ha centrat aquest dissabte el debat de la trobada familiar de l'escola cristiana, que ha tancat la seva 4a edició amb una crida directa als pares perquè s'impliquin en la comunitat educativa. Així ho ha recordat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha presidit l'acte de cloenda. Segons Rigau, el suport de les famílies en els projectes educatius és la base per assolir l'èxit escolar a Catalunya. L'acte, organitzat per la Confederació Cristiana de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (CCAPAC) també ha comptat amb la presència de la regidora d'Educació, Esther Salat.

La jornada també ha servit per fer paleses algunes reivindicacions de la comunitat educativa concertada. La presidenta de la CCAPAC, Mercè Rey, ha aprofitat la presència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per fer-li arribar algunes peticions.

Mercè Rey

Reivindiquem ajuts per als nens d'escoles concertades de 0 a 3 anys. També volem lluitar contra el fracàs escolar.


La consellera d'Ensenyament, que ha presidit l'acte, ha deixat clar que les primeres decisions del govern en matèria d'educació responen a promeses electorals. Amb tot, Irene Rigau s'ha mostrat preocupada per l'índex de fracàs escolar present a Catalunya. És per això que ha demanat a les famílies el seu suport. Segons la titular del departament, el futur passa per recuperar valors que se centrin en la persona, deixant de banda 'l'individualisme hedonista' present a la societat.

En declaracions a Cugat.cat, Rigau ha volgut remarcar el pes de l'escola cristiana a Catalunya.

Irene Rigau

L'escola cristiana a Catalunya té centenars de milers d'alumnes. La trobada és una manera d'enfortir lligams.



De la seva banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha assenyalat que en la conjuntura actual, la unió entre família i escola és necessària per fer front als alts índex de fracàs escolar. Salat també ha remarcat que Sant Cugat és un referent en el món educatiu.

Esther Salat

Aquestes trobades són molt positives perquè cada vegada és més necessària aquesta unió de família i escola.


La trobada, que s'ha celebrat aquest dissabte al Centre Borja, ha concentrat diverses activitats i conferències al voltant de la importància de l'educació i la família en l'èxit escolar. La jornada, que també ha servit per celebrar l'assemblea anual de la CCAPAC, ha concentrat prop d'una vuitantena de persones que han participat activament d'aquesta edició.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.