Es redueixen a un terç els focus de cria del mosquit tigre


Temes relacionats

Menor incidència del mosquit tigre a la ciutat respecte l'estiu passat ( 5/ago/10)

L'Ajuntament preveu que el mosquit tigre tindrà la mateixa incidència aquest any a Sant Cugat (22/mar/10)


  • Comparteix:

Tècnics de Medi Ambient han realitzat el control preventiu

Tècnics de Medi Ambient han realitzat el control preventiu

Dos de cada tres focus de cria del mosquit tigre van desaparèixer entre el 2008 i l'any passat, segons dades de l'Ajuntament. La ciutat té ara uns 310 punts de cria quan fa dos anys el nombre s'elevava al miler. La reducció s'explica per la campanya de conscienciació ciutadana i altres accions de prevenció engegades ara fa quatre anys, quan va aparèixer aquesta varietat de mosquit. Les incidències relacionades amb el mosquit tigre han caigut fins a 93 casos quan al 2007 se'n van registrar 245.

Millorar les condicions de solars i terrenys boscosos, sensibilitzar els ciutadans sobre les conductes a evitar i la utilització de plaguicides són algunes de les accions contemplades dins del pla d'actuació de l'Ajuntament per lluitar contra aquest insecte. Tècnics de l'àrea de Medi Ambient tracten periòdicament 204 punts de la via pública, rieres i jardins per controlar l'evolució del mosquit.

Aquestes actuacions s'han traduït durant el 2010 en la reducció d'un 66% els hàbitats propicis al desenvolupament del mosquit tigre. El director de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, Sergi Cantó, ha explicat que la situació està normalitzada.

Sergi Cantó

Des de l'inici ja vam actuar. Hem aconseguit conviure amb l'insecte i gràcies a la tasca hem reduït els focus.


Sant Cugat és la primera ciutat de Catalunya on es va detectar aquesta varietat. L'any 2007 es van registrar un total de 245 incidències relacionades amb l'insecte. L'any següent aquesta xifra va baixar fins a les 206. Durant el 2009, va continuar aquesta tendència a la baixa disminuint fins els 170 casos i l'any passat es va situar en 93 incidències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.