L'EMD de Bellaterra, contra l'abocador a Can Fatjó dels Aurons


Temes relacionats

La Generalitat nega que la instal·lació d'un abocador a Can Fatjó sigui una proposta del govern (28/feb/11)

Cerdanyola encara no ha decidit si autoritza l'abocador de Can Fatjó (24/feb/11)

Oposició veïnal a l'obertura d'un abocador a tocar de Sant Cugat (24/feb/11)

El PP, contrari a l'abocador de Can Fatjó dels Aurons (24/feb/11)


  • Comparteix:

Ramon Andreu, en roda de premsa (Font: Cerdanyola.info)

Ramon Andreu, en roda de premsa (Font: Cerdanyola.info)

L'EMD de Bellaterra mostra la seva oposició a una eventual instal·lació d'un abocador de residus d'ecoparcs a l'àrea de Can Fatjó dels Aurons, a tocar de Sant Cugat. Segons Cerdanyola.info, l'EMD tirarà endavant accions legals, polítiques i socials contra el projecte.

El president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, es mostra contrari a la instal·lació d'aquest abocador proper a zones empresarials, escolars i residencials. Segons Andreu, l'experiència de l'abocador Elena, també ubicat a Cerdanyola, desaconsella una iniciativa similar en aquest territori.

Tot i que l'Ajuntament de Cerdanyola ha assegurat que només es tracta d'un projecte, l'EMD de Bellaterra sospita que hi ha dos indicis que fan disparar totes les alarmes. D'una banda, el fet que s'estiguin fent uns treballs d'excavació a la zona. De l'altra, la possibilitat d'ingressar un cànon econòmic per la instal·lació de l'abocador que es recull en un pla de viabilitat de l'Ajuntament de Cerdanyola. Ho ha explicat Ramon Andreu en declaracions recollides per Cerdanyola.info.

Ramon Andreu

El pla de sanejament de l'Ajuntament de Cerdanyola contempla ingressos extraordinaris pel cànon de la instal·lació d'un abocador d'aquest tipus.


Amb aquest pronunciament, l'EMD se suma a les peticions de la Plataforma contra l'abocador a Can Fatjó dels Aurons. Segons aquests veïns, la infraestructura estaria ubicada massa a prop d'habitatges i d'equipaments, i comportaria un risc de contaminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.