Alumnes de l'Angeleta Ferrer demanen més noms de dona als carrers santcugatencs


  • Comparteix:

El professor Jordi Beltran amb quatre alumnes de l'institut

El professor Jordi Beltran amb quatre alumnes de l'institut

Una trentena de nois i noies d'entre 12 i 17 anys de l'institut Angeleta Ferrer volen fer arribar al ple municipal una carta demanant més noms de dona als carrers de Sant Cugat. El grup ha fet un estudi que conclou que el 85% dels noms del nomenclàtor de la ciutat són d'home i només un 15% són de dona. Els estudiants asseguren, a més, que d'aquest 15% la meitat té un significat religiós.

Els alumnes de l'institut Angeleta Ferrer asseguren que hi ha hagut tantes dones com homes importants en la història i diuen que el problema han estat els criteris masclistes que s'han emprat a l'hora de valorar la importància dels personatges. Els estudiants estan preparant una carta i un llistat de noms que es presentaran al proper ple municipal.

L'alumna Mariona Folguera explica d'on va sorgir la iniciativa i el per què de la demanda. Són declaracions a Cugat.cat.

Mariona Folguera

Va néixer l'any passat amb uns altres alumnes. En la història hi ha hagut tantes dones com homes rellevants




Representants d'aquest grup es van reunir la darrera setmana amb l'alcaldessa, Mercè Conesa. L'alumna Alba Gordo explica què els va dir.

Alba Gordo

Estem fent recerca perquè no els sembli tan difícil trobar noms de dones rellevants.



En motiu del Dia Internacional de la Dona, l'institut Angeleta Ferrer organitza un seguit d'activitats que inclouen debats, xerrades i teatre entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.