Cugat.cat recorda Ramon Barnils en el desè aniversari de la seva mort


  • Comparteix:

Avui es compleixen 10 anys de la mort del periodista i escriptor Ramon Barnils. El santcugatenc va defensar el periodisme rigorós, crític i compromès amb la catalanitat i va formar professionals de la informació com a docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Cugat.cat recorda avui la seva trajectòria amb una tertúlia especial a les nou del matí a Cugat ràdio (91.5 FM) amb la participació d'amics del periodista i acadèmics.

Barnils va col·laborar en les revistes 'Sant Cugat', 'El Temps' i 'Solidaridad Obrera', entre d'altres. També va treballar a diaris com 'El Correo Catalán', 'Tele-Exprés', 'Diario de Barcelona', 'La Vanguardia' i a les agències d'informació Europa Press i Efe.

Va publicar llibres com a autor i traductor, entre els quals destaca 'La torna de la torna', una investigació sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich coescrit amb alumnes de Periodisme de la UAB. El seu últim llibre va ser 'Història crítica del Barça' i, pòstumament, es va publicar un llibre recopilatori dels seus articles, compilat per Carles Serrat.

La ràdio és el mitjà on més conegut es va fer entre el gran públic. A Catalunya Ràdio va participar, als anys 80, en programes com 'El mínim esforç' i 'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico', que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell. També va col·laborar a 'L'Internauta' i a la tertúlia 'Postres de músic'.

Fa nou anys, es va constituir el Grup de Periodistes Ramon Barnils, que defensa un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi dels Països Catalans. Cugat.cat va batejar l'estudi 1 de les seves instal·lacions amb el nom del periodista en un acte amb la presència de l'aleshores conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. Aquest grup també organitza anualment a Sant Cugat unes jornades de periodisme que porten el nom de Ramon Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.