Lliurats 774 pisos de protecció oficial durant el mandat


  • Comparteix:

Un dels projectes de Promusa

Un dels projectes de Promusa

Promusa ha donat les claus de 774 pisos de protecció oficial a la ciutat durant els últims quatre anys, xifra que suposa un 50% dels que ha lliurat des que opera a Sant Cugat. Durant l'últim mandat, s'han entregat més pisos a la ciutat que no pas a municipis més grans com Terrassa i Sabadell.

L'aposta que ha fet l'Ajuntament en l'últim mandat en habitatge públic s'ha traduït en una inversió municipal de 94 milions d'euros per aquests 774 pisos. Uns diners que han permès lliurar 400 pisos de lloguer, la majoria a joves, i 375 en règim de venda. Ara, un 8'5% dels santcugatencs viu en pisos de Promusa. Ho ha explicat el regidor d'Habitatge, Francesc Carol, que ha subratllat que la ciutat és un dels municipis de Catalunya amb una política d'habitatge 'més activa'.

Francesc Carol

Sant Cugat és un dels municipis catalans amb una política d'habitatge més activa. S'ha desenvolupat, a més, amb inversió municipal i no de la Generalitat.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat 'prudent' per la parada que ha fet l'Estat espanyol en els ajuts a l'habitatge. Tot i això, assegura que a Sant Cugat no es pararà la política de vivenda.

Mercè Conesa

Ens preocupa el finançament. L'Estat ha tallat els ajuts a l'habitatge. Som prudents.




De cara al futur, Conesa ha subratllat que ja s'han projectat 567 pisos més. Amb tot, la superfície total que s'ha construït durant el mandat en habitatge públic és de 155.000 metres quadrats. Des de 1988, Promusa ha lliurat 1.658 pisos a Sant Cugat.

El regidor d'Habitatge ha explicat que la ciutat segueix la tònica de l'Estat espanyol del 2010, que va registrar un augment d'un 5'9% en la venda de vivendes. Carol diu que s'ha aconseguit donar sortida a habitatges desocupats.



  • Comparteix:

COMENTARIS

si s'han lliurat 1658 pisos durant aquests 23 anys i multipliquem aquests per 3 persones, que és molt dir, resulta que a la nostra ciutat viuen en habitatge de promoció pública un 6,25% de la població. Si a això li descomptem els pisos que s'han venut els adjudicataris de les primeres promocions el % en aquests moments encara és inferior. Contrateu les xifres si us plau.

Xavier Boix. Enviat el 13/mar/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.