78 santcugatencs donen sang en dos dies

La donació de sang d'aquest dilluns al Club Muntanyenc

Societat

Publicat el 8/mar/11 per Àgata Guinó

La Casa de Cultura i el Club Muntanyenc (CMSC) han acollit, aquest dissabte i aquest dilluns, donacions de sang. El nombre total de santcugatencs que ha donat sang ascendeix a 78 entre els dos dies, a mes d'11 persones que s'hi han oferit però han estat rebutjades per diversos motius. El grup sanguini que té menys reserves és el B negatiu que està a dos dies, seguit de l'AB negatiu i l'A positiu que estan entre cinc i sis dies.

El delegat del Banc de Sang i Teixits de Catalunya a Sant Cugat, Enric Martínez, ha explicat que els ciutadans de Sant Cugat tenen bona resposta a les donacions i que dels municipis del Vallès és l'únic que ha crescut en donants. Martínez ha afegit que les reserves de sang estan més baixes que habitualment en aquesta època de l'any i cita algunes possibles raons.

Enric Martínez

Des de fa temps arrosseguem una davallada en les donacions, potser perquè no hem sabut trobar el relleu de la gent jove.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A mitjans d'abril, hi haurà una altra donació a la Creu Roja i, a mitjans de maig, el vestíbul de l'Ajuntament acollirà una marató de donacions 12 hores seguides.