La segona corona metropolitana reclama més inversió per al transport públic


Temes relacionats

Augmenta un 30% el usuaris del transport públic en els últims quatre anys ( 1/mar/11)


  • Comparteix:

Els municipis de la segona corona metropolitana, entre ells Sant Cugat, reclamen més recursos a les administracions per desenvolupar el transport públic urbà. Les ciutats integrants de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) han fet aquesta petició a Sant Cugat, en el marc de la 7a jornada de debat de l'entitat, on han lamentat el greuge comparatiu en relació amb els recursos que reben les ciutats més properes a Barcelona. La trobada ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i l'alcaldessa, Mercè Conesa.

L'entitat municipalista, de la qual forma part Sant Cugat, reclama un tracte similar en matèria de transport urbà al que reben els municipis de la primera corona metropolitana. El president de l'AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha demanat més recursos a les administracions supramunicipals.

Josep Mayoral

A la segona corona ens fem càrrec del 75% de la despesa en transport públic urbà. A la primera corona l'aportació és del 30%.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet un repàs a les millores que en l'àmbit del transport públic s'han produït a la ciutat. Conesa ha destacat el paper dels ajuntaments, tot i les dificultats de finançament.

Mercè Conesa

L'AMTU ha fet els deures. Tot i la diferència de finançament, oferim a la ciutadania un servei de qualitat.




Durant la seva intervenció, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha refermat el compromís de la Generalitat amb la millora del transport públic.

Lluís Recoder

Seguirem la línia dels convenis engegats. La nostra intenció és prioritzar el transport públic.




La jornada, celebrada aquest dimecres al Teatre-Auditori, ha comptat amb conferències a càrrec de ponents internacionals experts en la matèria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.