Arrenca la 7a edició del Dia de l'Arbre a la Floresta


Temes relacionats

El 'dia de l'arbre' de La Floresta reclama que Collserola sigui declarada Parc Natural (23/gen/06)


  • Comparteix:

Imatge d'una edició anterior del Dia de l'Arbre

Imatge d'una edició anterior del Dia de l'Arbre

L'associació El Mussol organitza aquest diumenge la 7a edició del Dia de l'Arbre. La trobada, que té com a objectiu recuperar els espais de les rieres per l'ús públic, tindrà lloc a dos quarts de dotze del migdia al Torrent dels Bosquerons, prop del passeig de les Acàcies, a la Floresta. La jornada comptarà amb activitats per a adults i nens, i tots els veïns que hi participen rebran el seu arbre o arbust per plantar.

En declaracions a Cugat.cat, el director d'El Mussol, Xavier Grau, ha explicat que la gran circulació de persones a través del bosc fa que calgui protegir-lo intensivament. Segons Grau, les rieres de la zona de la Floresta, algunes de les quals no porten aigua tot l'any, 'estan brutes, abandonades i sovint es troben envaïdes per les finques veïnes', i cal dur a terme activitats de restauració.

Xavier Grau

El que fem és intentar recuperar per a la natura els llocs que són corredors ecològics importants.


Grau s'ha mostrat a favor de potenciar l'acció ciutadana per conservar el patrimoni natural de la zona i ha destacat que les sis anteriors edicions van gaudir d'un gran èxit i 'es van assolir els objectius que s'havien proposat'. A més d'activitats per als adults, com una recollida d'escombraries i de residus i la plantació d'arbustos per intentar repoblar la zona amb espècies autòctones, la jornada també oferirà jocs, exposicions i plantades de vegetació per als més menuts.

La iniciativa s'emmarca dins el projecte Rius, que compta amb més d'un miler de grups arreu de Catalunya i té com a objectiu que cada associació que hi està inscrita adopti una vigilància intensiva sobre parts de rius i rieres per protegir-ne l'aigua, la flora i la fauna. D'aquesta manera, s'aconsegueix també tenir una base de dades centralitzada sobre l'estat fluvial de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.