Arrenca la 7a edició del Dia de l'Arbre a la Floresta

Imatge d'una edició anterior del Dia de l'Arbre

Societat

Publicat el 13/mar/11 per Jon Sindreu

L'associació El Mussol organitza aquest diumenge la 7a edició del Dia de l'Arbre. La trobada, que té com a objectiu recuperar els espais de les rieres per l'ús públic, tindrà lloc a dos quarts de dotze del migdia al Torrent dels Bosquerons, prop del passeig de les Acàcies, a la Floresta. La jornada comptarà amb activitats per a adults i nens, i tots els veïns que hi participen rebran el seu arbre o arbust per plantar.

En declaracions a Cugat.cat, el director d'El Mussol, Xavier Grau, ha explicat que la gran circulació de persones a través del bosc fa que calgui protegir-lo intensivament. Segons Grau, les rieres de la zona de la Floresta, algunes de les quals no porten aigua tot l'any, 'estan brutes, abandonades i sovint es troben envaïdes per les finques veïnes', i cal dur a terme activitats de restauració.

Xavier Grau

El que fem és intentar recuperar per a la natura els llocs que són corredors ecològics importants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Grau s'ha mostrat a favor de potenciar l'acció ciutadana per conservar el patrimoni natural de la zona i ha destacat que les sis anteriors edicions van gaudir d'un gran èxit i 'es van assolir els objectius que s'havien proposat'. A més d'activitats per als adults, com una recollida d'escombraries i de residus i la plantació d'arbustos per intentar repoblar la zona amb espècies autòctones, la jornada també oferirà jocs, exposicions i plantades de vegetació per als més menuts.

La iniciativa s'emmarca dins el projecte Rius, que compta amb més d'un miler de grups arreu de Catalunya i té com a objectiu que cada associació que hi està inscrita adopti una vigilància intensiva sobre parts de rius i rieres per protegir-ne l'aigua, la flora i la fauna. D'aquesta manera, s'aconsegueix també tenir una base de dades centralitzada sobre l'estat fluvial de Catalunya.