Les agències temen un altre cop al turisme per la vaga a Aena


  • Comparteix:

Els sindicats han anunciat 22 jornades de vaga

Els sindicats han anunciat 22 jornades de vaga

Les agències de viatges de Sant Cugat adverteixen que la vaga dels treballadors d'Aena perjudicarà el sector greument. Alguns santcugatencs ja han contactat amb les agències per canviar dates de vol, buscar transport alternatiu o decantar-se per altres destinacions.

Les agències santcugatenques consideren 'greu' la situació, tot i confiar que aquestes jornades de vaga no s'arribin a produir. En aquest sentit, lamenten que es pugui donar un altre 'cop' a un sector que ja ha patit la vaga dels controladors aeris, l'erupció del volcà islandès i les revoltes dels països nord-africans els darrers mesos.

La responsable de l'agència Ussía Tours, Reyes Lepp, critica que els treballadors de l'aeroport vulguin 'mantenir uns privilegis que no té tothom' i, com a conseqüència, perjudiquin tot un sector.


Reyes Lepp

Volen uns privilegis que ningú no té. Uns quants fan molt mal a molts més.


Aquesta incertesa ja ha començat a afectar les decisions d'alguns viatgers santcugatencs. Ho ha explicat el director de l'agència de viatges del Racc de Sant Cugat, Christian Baquero.


Christian Baquero

No pots donar totes les garanties perquè hi ha una amenaça sobre el que nosaltres venem ara. És normal que els clients dubtin i pensin a canviar les seves vacances.


Tot i els primers intents de la direcció d'Aena per evitar la convocatòria de vaga, els sindicats mantenen la proposta. La reunió, que ha tingut lloc aquest dijous al matí a Madrid, ha acabat sense acord entre ambdues parts. Segons han informat els sindicats, que reclamen mantenir les seves condicions laborals quan Aena es privatitzi, la reunió ha estat 'decebedora'. De la seva banda, l'ens gestor dels aeroports assegura que mantindran les condicions laborals dels treballadors sempre que sigui jurídicament factible. Aquesta tarda, direcció i sindicats faran una nova presa de contacte per intentar arribar a un acord.

La convocatòria de vaga inclou 22 dies d'aturades, amb Setmana Santa i les dates d'operació sortida i tornada de juliol i agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.